weekendje weg Limburg

Als er nu een provincie is in Nederland die veel meer aandacht verdient, dan is het wel Limburg. Een weekendje weg naar Limburg is echt aan te raden als je van plan bent in eigen land te blijven. Deze provincie heeft namelijk het beste te bieden van beide werelden. Je vindt er de meer prachtige natuur van het land maar je kunt ook cultuur snuiven in één van de unieke steden zoals Maastricht. Limburg heeft meer te bieden dan je misschien weet.

weekendje weg Limburg

Maastricht: winkelen en cultuur

Maastricht heeft werkelijk prachtige architectuur. Alleen dat is al een reden om een dag in deze stad door te brengen. Daarnaast kun je er heerlijk shoppen: het aanbod is groot en door de straten slenteren is zeker geen straf hier. Tussendoor even zitten? Dat kan op talloze plekken. Als je niet naar een café kan dan zijn er nog lekkere bankjes waar je met een broodje ontspannen samen kunt rondkijken. 

Natuur in Limburg is adembenemend

weekendje weg Limburg

Maar als cultuur niet jouw ding is, dan kun je ook naar Limburg voor een weekendje helemaal back to basic. Want de natuur in Limburg is misschien wel de mooiste van heel het land. Het is er zo rustig dat je even vergeet hoe de stad ook alweer klinkt. Ga wandelen of hardlopen, of huur een fiets of elektrische scooter voor de meest prachtige routes door natuurgebieden. Wat je ook kiest: het zal ongetwijfeld een onvergetelijk weekend worden.