Cochem Duitsland

De Moezelvallei, ook wel het Moezeldal genoemd, is een gebied dat je in Duitsland pakweg tussen de steden Koblenz en Trier vindt. In luttele uren rijden vanuit Nederland ben je er al. De natuur in dit gebied kenmerkt zich natuurlijk door de rivier de Moezel. Verder zie je een heuvelachtig landschap met mooie, steile hellingen en prachtige wijngaarden. Qua cultuur valt hier ook het nodige te ontdekken. Cochem is in Duitsland zelfs een van de mooiste plaatsjes überhaupt. Hieronder lees je wat je in Cochem en in de nabije omgeving kunt doen om ervoor te zorgen dat je vakantie in de Moezelvallei zeker zal slagen.

Cochem centrum

Het schilderachtige plaatsje Cochem

Het plaatsje Cochem is ten eerste een stad waar je tijdenlang heerlijk kunt slenteren, jezelf vergapend aan vele prachtige, authentieke bouwwerken. In de stad zelf maken creatief gebouwde en gedecoreerde vakwerkhuizen de dienst uit. Ook het stadhuis en de centrale kerk geven een mooi cachet aan het geheel. Deze vind je bij het centrale marktplein, hét pronkstuk van deze stad. Boven de stad uit torent het kasteel van Cochem. Op zich is dat al een mooie bezienswaardigheid, maar dit kasteel van binnen bekijken kan ook. Daarnaast zijn de oude mosterdmolen en de Peterskapelle zeer de moeite waard.

Kasteel van Cochem

Wildpark Klotten

Op slechts een kwartiertje rijden van Cochem vind je Wild- und Freizeitpark Klotten. Dit is een soort combinatie tussen een pretpark en een wildpark. In laatstgenoemde vind je meer dan honderd verschillende diersoorten. Ja, ook dieren die echt indruk maken kun je hier spotten. Denk maar een diverse vogelsoorten, damherten, wolven en zelfs bruine beren. Het pretpark wordt vooral door gezinnen met kinderen graag bezocht en wel vanwege de achtbanen, glijbanen en wildwaterbaan die je hier kunt uitproberen.